понеделник, 28 май 2012 г.

"Старата" бисквитена торта в нова премяна

Милата ми сестричка имаше рожден ден тези дни! Не успях да и спретна желаната торта с жаба-китарист. Но не можех да я оставя съвсем без торта. Така че, реших да "преоблека" добрата стара бисквитена торта в по-нова премяна, и да я гарнирам с много ягоди от градината на мама.

Ето какво с получи:


Рецепта:
1 пакет бисквити Закуска какао
350 мл течна сметана
350 грама маскарпоне
Захар на вкус (не прекалявайте, защото бисквитите са доста сладки)

Разбийте сметаната. Животинската сметана се разбива внимателно, на ниска степен. Ако я биете малко повече, рискувате да се пресече. Разбийте отделно маскарпонето със захарта. Смесете двата крема като бъркате внимателно. Потапяйте бисквитите в затоплено мляко и редете. После е ясно - крем, ягоди, бисквити, крем, ягоди, бисквити........ и така, докато свърши крема.

За толкова бърза и лесна торта, вкуса е направо божествен. Горещо я препоръчвам за следобедното кафе с приятелки. Или за среднощно нападение над хладилника :)

12 коментара:

  1. Много красива е станала тортата с този стичащ се шоколад и парченцата ягоди! Бисквитената торта може да е стара и обикновена, но пък винаги се посреща добре и е много вкусна! Да ти е жива и здрава рожденичката!

    ОтговорИзтриване
  2. Ох, че хубавооо! Много усмивки и щастие за сестричката ти!

    ОтговорИзтриване
  3. Така, силно се замислям сега какво да направя. Имам избор - да дойда да я изям, да ти я натиря в лицето, защото е 8 сутринта, а аз просто исках един спокоен преглед на новините от компютъра, а не да ми влизат разни греховни мисли в главата или просто да те поздравя за страхотното изпълнение! С туй нещо показа, че дори една бисквитена торта може да изглежда достойна за кулинарно списание :))))

    ОтговорИзтриване
  4. Ех, Танче, отваряш ми работа в ранни зори да се чудя откъде да си набавя Маскарпоне... Но днес ще се яде торта :) Подстрекателка такава!

    ОтговорИзтриване
  5. Танче, страхотна идея! Майсторица си хей! Отиде режима на кино...

    ОтговорИзтриване
  6. Хей, благодаря ви, момичета! Ще чакам отзиви от предалите се на изкушението :):):)

    ОтговорИзтриване
  7. mnogo sa krasivi nadiavam se i vkysni

    ОтговорИзтриване
  8. мммм, класиката си е класика!

    ОтговорИзтриване
  9. На много голяма патерица честит да е рожденият ден на сестричката! Жива, здрава, щастлива, с много късмет навсякъде и във всичко.
    Добрата стара бисквитена торта е актуална по всякакви поводи и съм забелязала, че никой не я отказва. Твоята е толкова изкусителна, че ще е грях да откажеш да опиташ.:-)))
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  10. Великолепна беше тортата! Аз като рожденничка имах възможност да изям повече от едно парче :) или пък е било поради друга причина :)

    ОтговорИзтриване
  11. Бързо въпросче, с какви други плодове мога да я направя?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Малини, къпини, боровинки, вишни.... предполагам, че всякакви по-кисели и сочно плодове ще са ОК. Всъщност ще стане добре и с банани, но ще е малко по-сладка и тежка, което не я прави лоша де :):):)
      Сигурна съм, че ще се получи супер!

      Изтриване