Много обичам да правя малки кексчета.
Толкова са приятни, красиви и удобни за почерпка.
И можеш да им сложиш много крем! Обичам крем! И ми личи :)
Рецептата за тези кексчета открих в CakeCentral и бързам да я споделя със вас, защото много, много ми допаднаха.
Продукти:
225 гр крема сирене
1/3 чаша бяла захар
1 яйце
1/8 чаена лъжичка сол
200 грама шоколад, начупен на парчета
3 чаши брашно
2 чаши бяла захар
2/3 чаша какао на прах
2 чаени лъжички сода за хляб
1 чаена лъжичка сол
2 чаши вода
2/3 чаша растително масло
2 супени лъжици бял оцет
2 супени лъжици ванилия
Инструкции:
1. Подгответе пълнежа: Разбийте крем-сиренето, захарта, яйцето и
солта в малка купа, докато получите гладка и кремообразна смес.
Разбъркайте вътре парчетата шоколад.
2. Затоплете фурната до 180 градуса. Поставете хартиени чаши във форма за кексчета.
3. Разбъркайте заедно брашно, захар, какао, содата и солта в голяма
купа. Добавете водата, олиото, оцета и ванилията; бийте на средна
скорост на миксера 2 минути. Напълнете чашките 2/3 с тесто. Поставете по
една равна 1 супена лъжица пълнеж в центъра на всяко кексче.
4. Пече се 20-25 минути или до суха клечка.
5. Извадете на решетка. Охладете напълно.
Специално тези миньонки на снимката са украсени с млечен шоколадов ганаш.
От тази смес получих около 24-26 кексчета.
аууу, отиват в списъка!
ОтговорИзтриванеПрекрасна идея! И аз правя едни подобни кексчета, но ще си запиша и твоята рецепта. В най - скоро време ще я опитам! Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриванеА как се прави този млечен шоколадов ганаш?
ОтговорИзтриванеЗдравейте, Ралица,
ОтговорИзтриванеГанашът се прави от шоколад и сметана в различно съотношение в зависимост от целта, за която ще се използва. В конкретния случай 300 грама млечен шоколад се начупва на парчета в купа. 300 мл. сметана се загрява до завиране и с нея заливате шоколада. Бъркате до получаване на гладка смес. Оставяте да се охлади добре, след което слагате в хладилник за поне 2 часа. След като стегне, разбивате с миксер, докато бухне. Ако използвате млечна сметана (животинска) внимавайте със разбиването, защото тя лесно се пресича. След като разбиете крема, го слагате в пош и шприцовате върху кексчетата. Дано Ви харесат!
Благодаря =)
ОтговорИзтриване